Kostprijs van een motorhome?

Klik hier voor onze complete website www.urbano.be


Met je eigen motorhome op stap is minder duur dan je denkt. Om te beginnen al de aanschafprijs: reeds vanaf € 49.849 heb je je eigen gloednieuwe motorhome op de oprit staan! Het gaat in dit geval om een instapmodel.  Hoe luxueuzer je motorhome en hoe uitgebreider de uitrrusting, hoe hoger het bijbehorende prijskaartje. Gemiddeld kost een motorhome tussen de € 55.000 en de € 75.000, waarbij de uiteindelijke prijs voornamelijk afhangt van de opties die je erbij neemt. De een wil graag een motorhome die van álle gemakken is voorzien, van de ander hoeft een satelliet, een oven of een apart fietsenrek niet zo nodig. Hoe sober of luxueus je motorhome ook is uitgerust, waardevast is ‘ie zeker: een nieuwe motorhome van € 50.000,= levert na tien jaar gemiddeld nog steeds zo’n € 25.000,= op.

motorhome-kostprijsBij Urbano kunnen wij bij onze fabrikanten mooie kortingen bedingen. Dit omdat we al meer dan 40 jaar actief zijn in de sector en mooie verkoopvolumes kunnen voorleggen. De kortingen die wij ontvangen geven wij rechtstreeks door aan onze klanten. Daarom kunnen wij met recht en reden zeggen dat wij prijs/kwaliteit de marktleider zijn in België. In welk prijsklasse je ook zoekt, wij hebben altijd een aanbieding die bij je past. Zowel voor instapmodellen, middenklasse mobilhomes als premium motorhomes geven we je graag een scherpe prijs. En dit zowel voor nieuw als voor occasie.

Kostprijs Taksen en verzekeringen

Natuurlijk ben je er niet met alleen de aanschaf van je motorhome. Ook de verzekeringen en taksen moeten immers betaald worden. Veel mensen zien hier tegenop, omdat zij bang zijn dat zo’n zware motorhome heel wat kosten met zich meebrengt. Gelukkig valt dit alleszins mee, zeker in vergelijking met de kosten voor een personenwagen. Een motorhome wordt immers gezien als een lichte vracht, dus officieel ga je met een gewone bestelwagen de weg op. Op jaarbasis betaal je een bedrag tussen de € 84,= en de € 264,= aan rijtaks, afhankelijk van het gewicht van de motorhome. En de inschrijvingstaks? Die is gratis!